Een langdurige erectie? Met een penisring!

Het ultieme seksspeeltje voor mannen is zonder twijfel een penisring. Een penisring wordt ook wel een cockring genoemd. Het is een ring die je over de penis aanbrengt en is meestal gemaakt van metaal, rubber, leder of silicone, al zijn er tegenwoordig ook penisringen die van het rekbare “jelly” zijn gemaakt. Een penisring heeft als hoofddoel de penis langer in erectie te houden. Wanneer de penis in erectie toestand komt zit hij strak om de basis van de penis. De penisring zorgt er dan voor dat het bloed in de zwellichaampjes de penis niet of moeilijk kan verlaten, waardoor de erectie veel langer aanhoudt.

Er zijn penisringen die ook rond de balzak gespannen kunnen worden. Het aangename gevolg is dat de testikels niet te strak tegen de penis komen, waardoor de partner beter met de testikels kan spelen tijdens het orgasme van de man. Andere sextoys voor hem zijn zijn vibrerende penisringen. Een penisring met haartjes of puntjes zorgt dan weer voor extra stimulatie bij de vrouw. De penisring schuurt dan tegen de clitoris en de schaamlippen. In de SM-wereld worden vaak penisringen met spijkertjes of knoppen, aan de binnenkant of de buitenkant.

Gebruik geen penisring indien:

  • u een slechte doorbloeding heeft
  • u aan diabetes lijdt
  • de penisring begint pijn te doen
  • u bloedverdunnende middelen gebruikt, ook niet bij Aspirine
  • Draag een penisring ook nooit langer dan 30min.