HOE WERKT EEN COCKRING?

Een cockring (of penisring) is een heerlijk en toegankelijk seksspeeltje dat, naast erg lekker, ook heel nuttig is. Heeft je partner al eens een cockring gebruikt? Of wil hij het weleens proberen, maar weet nog niet helemaal hoe en wat? Wellicht dat deze tips en informatie hem op weg kunnen helpen of dat jullie samen kunnen experimenteren met dit speeltje! Hier alles over de cockring.

Wat is een penisring of cockring?

De naam zegt het al: het is een ring die de man om zijn (stijve) penis schuift. Deze toy zorgt ervoor dat een erectie steviger wordt en langer aanhoudt. Vandaar dat dit, zeker voor mannen die ouder worden, niet alleen lekker, maar ook nuttig kan zijn. De vibrerende variant is een heerlijk seksspeeltje om samen mee te experimenteren.

Hoe werkt een cockring?

Tijdens het vrijen komt de ring, vanwege de erectie, strak om de penis te zitten. Zodoende kan het bloed dat in de stijve penis zit, minder gemakkelijk weg, waardoor de erectie steviger is en langer aanblijft. Je partner krijgt hoogstwaarschijnlijk ook een veel heftiger orgasme omdat de ring de plasbuis afknijpt, heerlijk!

Cockring omdoen

De cockring kan je op twee verschillende manieren omdoen. Tip: gebruik voldoende glijmiddel! Hier de toelichting:

1. Schacht van de penis

Dit is de meest gebruikelijk manier om een cockring om te doen. Hoe doe je dit? Pak een beetje glijmiddel en smeer dat aan de binnenkant van de ring. Doe de ring vervolgens om de slappe (of semi-slappe penis). Schuif de ring naar onderen tegen het schaamhaar aan. Zorg ervoor dat je partner nog geen volle erectie heeft. Schuif de ring (als de penis slapper wordt na het klaarkomen) op dezelfde manier van de penis af.

2. Achter de balzak

Je kunt de ring ook om de penis én balzak doen. Zo zit de cockring tegen het lichaam aan en schuift minder snel van de penis af. Hoe doe je dit? Pak een beetje glijmiddel en smeer dat aan de binnenkant van de ring. Haal nu een voor een de ballen door de ring. Haal vervolgens de penis door de ring en voilà … de cockring zit op zijn plaats. Herhaal de omgekeerde handelingen om de cockring (na het klaarkomen) weer af te doen.

Hoe bereken je de juiste maat cockring?

Een veelgestelde vraag die met een klein beetje rekenwerk goed te beantwoorden is! Meet de omtrek van de penis (op de gewenste plek) in stijve toestand en deel de omtrek door 3,14 (pi). Je hebt nu de diameter van de penis. Wil je een cockring kopen, dan selecteer je de juiste maat op basis van de diameter.

Voorbeeld
Stel de omtrek van een penis (op de plek waar de cockring moet komen) is 12 centimeter. Deel dan 12 door 3,14 (12/3,14). De uitkomst is 3,82. Om hier millimeters van te maken vermenigvuldig je dit getal met 10. Je hebt nu 38,2 millimeter. Dit getal kan je nodig hebben bij het bestellen van een cockring (met name metalen ringen).

Materialen
Cockrings zijn verkrijgbaar in o.a. metaal, leer of siliconen:

1. Siliconen cockring

Siliconen modellen voelen zacht aan, zijn gemakkelijk schoon te maken en veilig in gebruik. Deze modellen zijn geschikt voor de beginnende en gevorderde gebruiker. Kies voor siliconen cockringen als je op zoek bent naar:

♥ Een intens orgasme
♥ Flexibele cockring
♥ Rekbare cockring
♥ Goede hygiëne

2. Metalen / RVS cockring

Metaal/RVS is favoriet bij mannen die ervaring hebben. Let op: Bestel de goede maat, deze ring geeft namelijk niet gemakkelijk mee en kan, indien te klein gekocht, pijn doen tijdens een erectie. Kies voor metalen cockringen als je op zoek bent naar:

♥ Een sterk effect
♥ Een intens orgasme
♥ Goede hygiëne
♥ Vaste cockring

3. Leren cockring

Een leren penisring heeft vaak meerdere drukknopen, zo kunnen jullie de gewenste maat simpel aanpassen. Ideaal voor beginnende gebruikers en natuurlijk ook gevorderden. Kies voor een leren cockring als je op zoek bent naar:

♥ Een intens orgasme
♥ Flexibele cockring
♥ Verstelbare cockring

Risico’s van een cockring

Er zijn wel enkele risico’s bij het dragen van een cockring. Vandaar even deze waarschuwing. Gebruik de ring niet te vaak en niet te lang achter elkaar. De bloedvaten worden namelijk afgeknepen en deze kunnen bij overdadig gebruik beschadigen. Het advies is om een ring maximaal 20-30 minuten om de penis te laten zitten.